Головна  →  Новини  →  27 вересня 2013

Новини міста: Розвиток мережі закладів для дітей з особливими освітніми потребами

Новини міста: Розвиток мережі закладів для дітей з особливими освітніми потребами

Мережа закладів для дітей з особливими освітніми потребами набуває свого розвитку у столиці. Так, з метою забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України, у 2013-14 навчальному році збільшено кількість спеціальних та інклюзивних груп для дошкільників. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська.

Так, у Голосіївському районі запрацювало 4 нові інклюзивні групи, у Деснянському – 3, Дніпровському – 2, Подільському – 1, Святошинському – 4, Солом’янському – 2, Шевченківському – 3. Також відповідно до потреб мешканців у діючих групах відбувається заміна спеціалізації. Загалом у планах міської влади охоплення вихованням всіх дітей з особливими освітніми проблемами та створення груп з основних спеціалізацій (нозологій) у кожному районі столиці.

У профільному Департаменті інформують, що наразі триває науково-педагогічний експеримент та робота з соціалізації та інтеграції дітей із синдромом Дауна в середовище однолітків на базі дошкільних навчальних закладів №662, 291 Оболонського району, інклюзивного навчання дітей з розладами спектру аутизму у дошкільному навчальному закладі № 291, інтеграція дітей із синдромом Дауна у загальній групі у ДНЗ № 301, 767 Деснянського району.

Крім того, у навчальних закладах № 168, 231, НВК «Барвінок» триває науково-педагогічний експеримент всеукраїнського рівня «Соціальна адаптація та інтеграція в суспільство дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, шляхом запровадження їх інклюзивного навчання». З початку 2013-2014 навчального року відкрито 63 інклюзивних класи у 15 навчальних закладах. Так, спеціальні класи запрацювали для дітей з вадами зору на базі школи № 309 Дарницького району, для дітей з вадами мови на базі школи-інтернату № 18 Дніпровського району, інклюзивні групи в ДНЗ 45,142, 679 Подільського району. (у 2012-2013 навчальному році було 40 класів у 8 навчальних закладах).

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена