Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

Новини міста: До Дня усиновлення у столиці запрацює п’ятнадцятий дитячий будинок сімейного типу

Новини міста: До Дня усиновлення у столиці запрацює п’ятнадцятий дитячий будинок сімейного типу

До кінця поточного року заплановано відкриття ще 3 нових дитячих будинків сімейного типу. Один з них запрацює до Дня усиновлення – 30 вересня. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив начальник Служби у справах дітей Микола Кулеба.

Він також зауважив, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в наступному році планується відкриття ще 5 нових дитячих будинків сімейного типу. Це дасть змогу забезпечити сімейними формами виховання до 90% посиротілих дітей.

«Чисельність дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Києві має стійку тенденцію до зменшення. Протягом останніх двох років кількість посиротілих дітей у столиці зменшилася майже на 6%: з 2533 дітей у 2010 році до 2389 дітей у 2013 році. Показник забезпечення посиротілих дітей сімейними формами в Києві значно вищий, ніж середній в Україні: 87% – у Києві, 80% – в Україні на кінець 2012 року. Київ сьогодні є одним з лідерів у цьому показнику в державі. При постійному зменшенні дітей, які можуть бути усиновлені, у столиці щороку усиновляють більше 130 дітей. Крім того, протягом останніх років у Києві національне усиновлення значно переважає над міждержавним», – зазначив Микола Кулеба.

У Службі у справах дітей інформують, що наразі в державних закладах перебуває 228 посиротілих дітей віком до 18 років, у 2010 році їх було близько 400 осіб. Кожна третя дитина-сирота знаходиться в закладах соціального захисту – будинках-інтернатах для дітей-інвалідів. Більше половини дітей – 53% – є інвалідами дитинства. Це діти, які переважно мають тяжкі вроджені вади розвитку, синдром Дауна, ВІЛ-статус, ВІЛ-контакт, гепатит С та інші. Дітям цієї категорії життєво необхідні довготривалі курси лікування, основна маса хвороб вимагають від народження спеціалізованих курсів реабілітації, навчання і соціалізації. Фахівці стверджують, такі діти потребують окремих підходів у забезпеченні їх сімейними формами виховання.

Зазначимо, що вперше у 2013 році запроваджено надання з міського бюджету додаткової матеріальної допомоги сім’ям, які виховують дитину-сироту з інвалідністю. Так, близько 120 дітей щомісяця отримують додаткову матеріальну допомогу з міського бюджету в розмірі від 900 до 1200 грн.

За матеріалами kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена